warning
İlan yayından kaldırılmıştır
Tekirdağ(Çerkezköy)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Departman

Üretim / İmalat

Üretim / İmalat

Başvuru Sayısı

242 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

Tecrübeli / Tecrübesiz

Başvuru Sayısı

242 başvuru

Departman

Üretim / İmalat

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Haznedar Durer demir-çelik, çimento ve petrokimya sektörlerine yüksek kaliteli bazik ve asidik tuğla ve aynı zamanda alümina silikat bazlı monolitik ve magnezyum oksit ürünler tedarik eden global bir refrakter tedarikçisidir.

Şirket beş kıtaya yayılmış müşterilerine ürün tedariğinden, süpervizyon ve kurulum süreçleri de dahil olmak üzere teknik ve mühendislik konularında uzmanlık sunulmasına kadar her alanda hizmet veren eksiksiz bir refrakter portföyü sunmaktadır.

Şirketimizin büyüyen organizasyonunda üretim operasyonumuzda görev alacak vardiyalı çalışacak VARDİYA MÜHENDİSİ aramaktayız. (Vardiyalarımız: 8:00-16:00, 16:00-24:00 ve 24:00-08:00 şeklinde haftanın 6 günü) 

Fabrikamız İstanbul Silivri ilçesinde OLup sadece Tekirdağ' ın Çerkezköy ilçesinden vardiya servisimiz vardır.

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

-         Üretim sürecinde tüm ekiplerin görev ve sorumluluklarına göre belirlenen iş güvenliği ekipmanlarını amacına uygun kullanmasını sağlamak ve denetlemek.

-         İş kazası veya yüksek potansiyelli olay yaşanması durumunda,  kişiye ilk yardım uygulanmasını ve  gerekli ise kişinin  hastaneye ulaştırılmasını sağlamak.

-         Çalışan sağlığına etki edecek durum yada olay yaşanması halinde ilgili hattı-makinayı durdurup çalışanları sağlık ve güvenliğini  sağlamak, ilgili durumu üretim müdürüne raporlamak.

-          Yapılan üretim miktarlarının  sistem üzerinde doğru veriler ile girilmiş olmasını kontrol etmek.

-          Sorumlusu olduğu vardiyanın fire ürünlerinin kontrol edilmesi toplanması, toplanan fire kayıtlarının doğruluğunun sağlanması ve kayıtlara işlenmesini sağlamak.

-          Üretimin verimliliğini takip etmek ve hedeflerden sapma durumunda üretim birimiyle ilgili neden araştırmasını yapmak, alınan veya alınacak aksiyonları üretim müdürüne raporlamak ve aksiyonla ilgili kişilere bilgilendirme yapmak.

-          Üretim tesislerinin sağlıklı şekilde çalışır konumunu takip ederek, gerekli aksiyonları Elektrik ve Mekanik Departmanlarıyla koordineli olarak aldırmak.

-          Üretim alanının düzenli ve temiz olmasını; periyodik temizliklerin, ilgili temizlik çizelgelerine göre yürütülmesini sağlamak.

-          Üretimin, planlama tarafından belirlenen programa göre yürütülmesini sağlamak.

-          Üretim tesislerinin sağlıklı şekilde çalışır konumunu takip ederek, gerekli aksiyonları Elektrik ve Mekanik Departmanlarıyla koordineli olarak aldırmak.

-          Tüm fabrikanın vardiya  organizasyonunu  kontrol etmek, gerekli durumlarda personel izinlerini ve görevlendirmelerini yürütmek.

-          Üretim alanlarında kalibrasyonsuz cihazların kullanılmamasına dikkat etmek. Kalibrasyon etiketi olmayan ölçüm cihazları tespit edilirse, cihazın kullanımını durdurarak derhal kalibrasyon sorumlusuna haber vermek.

-          Üretim sırasında ürün kalitesini etkileyecek hataların oluşması halinde kayıt altına alınmasını sağlamak 

-          Üretim süresince operasyonlardan geçen ürün miktarlarının ve formların doğruluğunu kontrol etmek. 

-          Sorumlusu olduğu vardiyanın fire ürünlerinin  toplatılması, toplanan fire kayıtlarının doğruluğunun sağlanması ve kayıtlara işlenmesini sağlamak

-          Üretimde kullanılan tüm hammaddelerin onaylı olmasına dikkat etmek.

-          İş yeri disiplinini sürdürmek, yönetmelik ve talimatların uygulanır olduğunu takip etmek.

-          Personelin görev ve sorumluluklarını alışkanlık haline getirerek üretim kalitesi ve verimliliğin artmasını sağlamak.

-          Çalışma süreci boyunca yaşanan olaylar (Ramak kala, İş kazası, Yüksek potansiyelli     olay) hakkında tutanak tutulmasını ve bildirimlerinin yapılmasını sağlamak

-          İş kazası olması durumunda kişiye ilk yardım uygulanmasını ve kişinin bir an önce hastaneye ulaştırılmasını sağlamak.

-          Üretim müdürünün verdiği görevleri yerine getirmek.

-          Tüm görevlerinde, yerel kanunlar ve grup İş Sağlığı Güvenliği kurallarına, talimatlara ve prosedürlere uygun hareket etmek.

-          Vardiyadaki ekibin grup İş Sağlığı Güvenliği standartlarına uygun yönetimini sağlamak.

-          Grup İş Sağlığı Güvenliği standartlarına göre iyi organize edilmiş bir üretim alanının her zaman hazır bulundurmak.

-          Çalışma alanının ve ekipmanların çalışmaya hazır ve güvenli olduğunu kontrol etmek.

-          Yeni ekipman kurulumlarında güvenlik incelemelerine dahil olmak.

-          Gerektiğinde İş Sağlığı Güvenliği olay araştırmalarında ekip üyesi olmak.

-          Gerektiğinde İş Sağlığı Güvenliği kampanya ve çalışmalarına dahil olmak.

-          Ekipmanların amacına uygun ve güvenli kullanılmasını sağlamak.

-          Kendisine rapor veren tüm birimlerde İş Sağlığı Güvenliği kurallarının uygulandığından emin olmak.

-          Güvenlik tehlikelerinin belirlenmesi ve gerektiğinde düzeltici önlemlerin alınması için organizasyonu yapmak

 

POZİSYONUN GENEL ÖZELLİKLERİ:

 - Eğitim: Üniversitelerin Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Metalurji-Malzeme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun.  

 - Yabancı dil: -

 - Tecrübe: Tercihen maksimum 2 yıl.

 - Bilgisayar bilgisi: MS OFFICE bilgisi.

  

POZİSYONUN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ ve BECERİLERİ

  1. Süreç analizi ve verileri yorumlama konularında deneyimli ve yetkin olmak.
  2. Ayrıntıları görme ve yorumlama yeteneğine sahip olmak.
  3. İletişim ve organize yeteneğine sahip olmak.
  4. Analitik düşünce gücüne sahip olmak.
  5. Takım çalışmasına yatkın ve sonuç odaklı olmak.
  6. Mavi yaka yönetiminde tecrübeli olmak.
  7. İş güvenliği konularına hakim olmak.

 

 

 


Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun)
Yapıldı

İmalat Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İmalat Mühendisi İmalat Mühendisi Maaşları İmalat Mühendisi Nasıl Olunur? İmalat Mühendisi Nedir? İmalat Mühendisi İş İlanları

İmalat Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

İmalat Mühendisi İmalat Mühendisi Maaşları İmalat Mühendisi Nasıl Olunur? İmalat Mühendisi Nedir? İmalat Mühendisi İş İlanları