keyboard_arrow_down
8

Eğitmen İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Eğitmen İş İlanları

Üniversite, okullar ve kurslar gibi pek çok yerde çalışabilecek olan eğitmenler için ülkemizin neredeyse her bölgesinde iş imkanı bulmak mümkündür. Eğitmenler, kültürel değerlerin devamlılığında ve gelecek nesile aktarılmasında yardımcı olur. 21. yüzyılda hızla gelişen ve hala gelişmekte olan teknolojik yapı sayesinde sadece kurumsal değil, dijital ortam ve home office çalışma sistemine de sahip olan eğitmenler, mavi yakalıların çalışma olanaklarından da faydalanır. Bu mesleği yapabilmek için çalışmak istediğin alanı ve ortamı sen belirleyeceğin için deneyime sahip olman şart değildir. Gerekli niteliklere ve eğitim belgesine sahip isen eğitmen iş ilanları için başvuru yaparak kariyerin için adım atma şansı yakalayabilirsin. 

Eğitmenlerin Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Eğitmenlerin çalışma ortamları ve koşulları; kurumlar arasında tecrübe, statü ve belge gibi konularda farklılık gösterir. Bunun sebebi genellikle kurumların yapı farklılığından kaynaklanır. İstanbul’dan Ağrı’ya kadar bütün illerde şirketlerin ve firmaların geneli bu meslekte en az 1 yıl deneyim ister. 4 yıllık Eğitim Fakültelerinden mezun olmak şarttır. Eğer Eğitim Fakültesi mezunu değilsen, eğitmenlik yapabilmek için pedagojik formasyon sertifikası alman gerekir. Gerekli eğitimleri aldığın takdirde farklı çalışma koşulları ile eğitim sektöründe işe başlayabilirsin. Gelişen altyapı sayesinde bu mesleğin iş olanaklarının her zaman canlı olduğunu söylemek mümkündür. Sen de güncel eğitmen iş ilanları için kariyer.net’i inceleyerek merak ettiğin her konuyu öğrenebilirsin. 

Eğitmenler Genellikle Ne İş Yapar?

Eğitmen arayanlar genellikle özel kurumlarda, holdinglerde, vakıflarda ve şirketlerde çalıştırmak üzere ilan yayınlar. Buralarda çağrı merkezi eğitmeni veya junior trainer olarak mesleklerini icra ederler. Bu anlamda eğitmenlerin çalışma ortamı yalnızca eğitim kurumları ile sınırlı değildir. Oldukça geniş bir çalışma alanının olmasıyla ön plana çıkar. Çünkü uzmanlaşma hedefinde olan bir meslek gruplarındandır. Sen de bu işleri yapabileceğini düşünüyorsan kariyer.net üzerinden gerekli araştırmaları yaparak başvuru oluşturup işe başlayabilirsin. 

Eğitmen iş ilanlarına nasıl ulaşabilirim?

Kariyer.net üzerinden eğitmen iş ilanları yazısıyla pek çok kurumda, firmada, holdingde mekanda ve şirkette bu mesleğe dair iş ilanı görürsün. Şirketler personel eksiklerini gidermek için eğitmen iş ilanları yayınlarlar. Bundan dolayı kariyer.net sitesini düzenli bir şekilde takip etmelisin. Bu şekilde aradığın pozisyon ve çalışma koşullarına sahip iş ilanlarını bulabilir ve işveren kurumlara başvurunu gerçekleştirebilirsin. 

Eğitmen iş ilanlarında aranan kriterler nelerdir?

Eğitmen iş ilanlarını yayınlayan firmalar ve şirketlerin aradıkları çeşitli kriterler vardır. Bu kriterlerin başında adayların eğitim düzeyi, deneyimi ve iletişim becerileri gelir. Bunların yanı sıra eğitmen iş ilanları bay özelinde asker yükümlülüğü olmaması önem arz eder. Eğitmen iş ilanları bayan veya bay filtresini kullanarak alım fırsatlarını görebilir, ilan açıklamalarından aranan kriterler hakkında bilgi edinebilirsin.  

Eğitmenlerin sezonluk işi bulunur mu?

Eğitmenlerin çalışma koşulları kurumlara göre değişkenlik gösterir. Her ne kadar çoğu zaman firmalar tam zamanlı eğitmen iş ilanları yayınlasa da sezonluk iş ilanları ile de karşılaşman mümkündür. Özellikle bazı firmalar dönemsel olarak proje bazlı eğitim faaliyetleri yürütebilir. Kariyer.net filtre seçeneklerini kullanarak dönemsel veya diğer çalışma şekillerine sahip iş ilanlarını listeleyebilirsin. 

Eğitmenlerin part-time çalışma olanakları var mıdır?

Part- time çalışma olanağı kurumlardaki iş yüküne göre değişir. Çünkü sezonluk çalışıyorsan part time çalışma şansın söz konusu olabilir. Ama tam zamanlı çalışıyorsan böyle bir olanağın yoktur. Bundan dolayı çalışmak istediğin kurumu, holdingi veya mekanı filtre seçeneklerini kullanarak araştırabilir, sana en uygun çalışma koşulları ve olanaklarına sahip kurumlara başvurunu yapabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Eğitmen olarak çalışılabilecek part-time iş olanakları var mı?

Eğitmene ihtiyaç duyan iş kolları ve hizmetlerin artan ivmesi, çeşitli dallarda bilgi ve yetenek sahibi eğitmenlik mesleği mensuplarını çalışma alanları ve koşulları bakımından zengin olanaklara sahip kılar. Bu bağlamda herkes kendi uzmanlık alanı dahilinde çalışabileceği alanlarda yarı zamanlı iş olanaklarına erişebilir. Bu olanaklar çeşitli eğitim merkezleri ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından sunulabilir. Beraberinde erişilebilir olan serbest zamanlı eğitmenli iş olanakları ile proje bazlı dönemsel iş olanakları da çalışmaya ayırabileceğin vakitler dahilinde değerlendirebileceğin ideal seçenekler arasında gelir. Bu bağlamda çalışma gün ve saatlerin, kuruluşlar arasında farklılık gösterir.

Eğitmen olarak çalışılabilecek alanlar nelerdir?

Çeşitli ölçekler ve konseptler eşliğinde, farklı düzeylerde eğitim hizmeti veren üniversiteler ve özel okullar, eğitmenlerin çalışabileceği en bilindik alanlar olarak öne çıkar. Beraberinde kreş, anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumları ile çeşitli dallarda eğitim veren kurs ortamlarında da zengin iş fırsatlarına erişebilirsin. Bu alanları eğitmen adaylarına çeşitli koşullarda çalışma imkanı sunan aktivite merkezleri ve danışmanlık şirketleri takip eder. Çalışanları, çalışan çocukları, konukları veya müşteri kitlesi için bünyesinde ücretsiz eğitim merkezi barındıran otel, holding, AVM gibi kuruluşlar ise çalışabileceğin diğer alanları oluşturur.

Eğitici eğitmenlik sertifikası nasıl alınır?

Eğitici eğitmenlik sertifikası sahibi olmak, kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarda görev alan eğitimcilere eğitim verebilmek için yeterlilik belgesine sahip olmaktır. Bu bağlamda eğitici eğitmenlik sertifikası sahibi olmak için öncelikle Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı'na katılmak gerekir. Programa katılım koşulları açısından uygunluk gösteren adayların devlet onaylı merkezler tarafından verilen eğitim sürecini tamamlaması gerekir. Sonrasında girdiği sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, sertifika almaya hak kazanabilir. Sonrasında edinilen sertifika, minimal farklılıklar göstermek üzere farklı branşların tamamında 5 yıl süreyle geçerlidir. Bu bağlamda kariyerini sürdürmek isteyen herkes sertifika süresi dolduğunda ilgili programa yeniden başvuru yapabilir.

Eğiticilerin eğitimi programına kimler katılabilir?

Çeşitli eğitim kurumları ile kuruluşlarda eğitim veren düzeyde yer alan pozisyonlar, Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı'na katılabilirler. Bu bağlamda çeşitli branşlarda ders veren öğretmenler, çeşitli kurumlarda çalışan eğitmenler, eğitim sektörü idari birimleri, insan kaynakları uzmanları, yöneticiler ve yönetici adayları, kurum ve kuruluşlar içerisinde çalışanlara eğitim veren üst amirler ve araştırma geliştirme uzmanları, program kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanabilirler. Bu noktada adayların sertifika programı katılım koşulları çerçevesinde uzmanlık alanını belgelemesi gerekir. Buna göre bir insan kaynakları uzmanı kendi alanında, aynı şekilde bir eğitmen de diploma veya sertifika sahibi olduğu alanda başvuru yapabilir.

notifications İş Alarmı kur